Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд потвърди окончателно определението на окръжния съд, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на "Пълдин Туринвест" АД, съобщи БНР.

Съакционер там е бизнесменът Георги Гергов заедно с община Пловдив.

Делото бе образувано по жалба на дружеството срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията на заявените промени, приети на общото събрание на акционерите на 24 ноември т.г. Апелативните съдии приемат, че оплакването на жалбоподателя е неоснователно.

Още по темата
Преди дни община Пловдив заведе съдебен иск срещу решението на акционерите на "Пълдин Туринвест" да се приемат акциите на община Варна в панаира, които са 29%, като с това делът на Георги Гергов става 79%. Едновременно с това бе поискано спиране на вписването на решенията на дружеството в Търговския регистър.

По този начин се елиминира рискът от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които ще доведат до намаляване на дела на община Пловдив в капитала на "Пълдин Туринвест" АД и в Международен панаир Пловдив до окончателно произнасяне на магистратите.

Междувременно Гергов предприе нов опит за овладяване на панаира с покана за общо събрание на акционерите със същия вече отхвърлен дневен ред - приемането на Варна като акционер с акциите ѝ от панаира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase