Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Кандидатът на ПП за премиер Николай Денков прие папката за мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев и призна, че го прави с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна, а според моного хора дори е невъзможна.

"Въпреки това сме убедени, че трябва да направим нужното, за да има правителство. Натрупани са много проблеми, забавени са реформи и имаме нужда от правителство, което да обединява и да решава проблемите на хората и заради това подходът ни на подготовка за мандата е по-различен", каза той.
Oще по темата

Денков обясни, че са дефинирани 4 национални цели, за които от ПП смятат, че обединяват политиците и хората.

„И ако направим списък от дейности, ще се приближим към изпълнението на тези цели. В обсъждането на целите и дейностите се включиха ДБ, БСП и „Български възход“. Надявам се и останалите политически сили ще се включат в този процес. Подготвена е декларация, която ще бъде внесена  като проекторешение в НС и с идеята, че НС трябва да подкрепи националните цели“, посочи той.

"Ако декларацията получи подкрепа, ще върнем мандата със списък с министри, ако не получи одобрение от мнозинството в парламента, това означава, че в НС няма подкрепа за изпълнението на тези цели и ще върнем мандата неизпълнен", призна Денков.  

"Надявам се, че ще се обединим и ще върнем вярата на хората, че политиците работят за тях", каза той.

"Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие, когато гледаме с надежда и очакване за повече разум, диалог и разбирателство за единение, за просперитет", обърна се към Денков президентът Румен Радев.

Той посочи, че се надява ПП да използват времето през предстоящите седем дни, за да потърсят подкрепа за кабинета, който биха предложили и да върнат изпълнен мандата след седмица.

Ако след седмица от ПП върнат неизпълнен мандата за съставяне на правителство, рулетката ще се завърти за последен път. Президентът ще връчи третия мандат на избрана от него парламентарна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

ПП кандидат

преди 1 година

Какво ще правим без вълшебния софтуер, питам. Чакам инструкции, спешно!

88

Анонимен

преди 1 година

Сега да не се окаже , че и вие сте импотентни. Щото така казвахте за бибитко, когато не събра подкрепа.

87

Анонимен

преди 1 година

Ми няма май да ги огрее )

fallback