fallback

Общ преглед
Да се опитаме да намалим тази радикализация, която е повече от видима и вече продължава доста време, макар и напълно да съзнавам, че това е същността на партийния живот и начинът да се мобилизират гражданите и партийните ядра. Вече е време за по-друг подход.
Oще по темата


Това заяви кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски по време на днешната си среща с представители на парламентарната група на „Демократична България“, на която се обсъжда възможността за съставяне на правителство с първия мандат.

„Надявам се, че заявките, които давам, както и личността ми, ще бъдат отворена врата към консенсус, към повече разбирателство и повече експертност“, посочи Габровски.
Лидерът на ДБ Христо Иванов призна, че Габровски  излиза на терена в изключително труден момент.

„ Но ако успеете, това ще е успех за страната ни“, посочи той.

„Отзоваваме се, за да изразим уважението си към вашите усилия да помогнете на политическата система да
преодолее различията, обясни Иванов.

„Съзнаваме, че в тази трудна ситуация, човек като вас да се съгласи да инвестира целия си професионален капитал в един граждански опит, е воден от граждански дълг“у допълни той, но все пак отсече, че ДБ има решение, че не могат да подкрепят кабинет на ГЕРБ, което няма нищо общо с Габровски и неговите усилия.

"Ако вие излъчите правителство, ние ще бъдем отворени, макар и като опозиция да работим по конкретни теми така, както и сега работим - има широк спектър от теми, по които работим добре с ГЕРБ, допълни съпредседателят на ДБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Стоян

преди 1 година

ДБ се мятат само на добри оферти, явно тука не са им обещали достатъчно постове.

69

Владо

преди 1 година

ДБ гледат лични интереси, чакат подкупи и се чудят каква схема да завъртят, пък Габроски не е човекът за това

68

6060

преди 1 година

ДБ само се правят на интересни

fallback