Снимка: архив, БГНЕС

БСП, ДБ и „Български възход“ са поканени на среща днес с проф. Николай Габровски в Народното събрание. Покани са изпратени до всички парламентарно представени партии, като с останалите срещите са в петък. На срещите проф. Габровски ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за това.

Още по темата
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново заяви, че няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. БСП ще отиде на среща с Габровски от уважение, но няма да подкрепим негов кабинет, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, включително и в медиите, че БСП и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем утре, за да му кажем: уважаваме Ви като професор и лекар, но не Ви подкрепяме нито Вас, нито правителство, предложено от Вас, защото зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов“, заяви Нинова.

Тя припомни решението на Националния съвет на БСП, че не подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС и с мандат на „Възраждане“. „Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията отново ще бъде свикан и той ще реши какво да правим“, каза Нинова, цитирана от БГНЕС.

От „Демократична България" също заявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски, номиниран за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим”, коментира Атанас Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов. „Нищо не може да промени мнението ни за подкрепа на първия мандат", заяви Атанасов.

От "Продължаваме промяната" препоръчаха на Николай Габровски да се фокусира върху партиите, които биха му осигурили подкрепа за евентуален кабинет. От "Възраждане" пък заявиха, че няма да участват в такива преговори.


 

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 месеца

Не знаех, че този бил от медицината т.е. значи с тъмни доходи т.е. мутра от мутренското племе! Който говори с него сам си е виновен! Лекари и ГЕРП-аджии са от един дол дренки! Тази територия трябва да се освободи от вредните популации най-накрая и медицината да се освободи от търговците!

54

Анонимен

преди 3 месеца

Те спокойно могат да си направят правителство, имат си мнозинство на хартиената коалиция от гер, дпс и бсп. В участие с Възраждане и Български възход, които използват с разлоични цели за заблуда на обществото могат съвсем спокойно да съставят правителство. Ясно се вижда, а и по думите на техния Мултак избран за предетадетел на народно събрание, мнозинството си прави каквото иска. Вижда се че газят ПП и ДБ, както си искат. Защо бягат от отговорност? Защо не понижават цените, както обеща Бойко?

53

баба мара

преди 3 месеца

които взема 5000 лв за операция как ще бори корупцията в държавата пореднатагавра на борисов от 1878 до сега само цър-ву-ли няма ли да има краи товаопростачване на българите та гласуват без да мислят