Снимка: БГНЕС
fallback

"Възможност за приемане на страната ни в Шенгенското пространство има на всеки три месеца, когато има заседание на Съвета за правосъдие и вътрешни работи, но когато базисните условия в България са се променили.

Oще по темата
Ако България може да засвидетелства положителна тенденция в борбата с корупцията".

Това каза пред БНР Весела Чернева, директор на софийския офис на Европейския съвет за външна политика, съветник на бившия премиер Кирил Петков по външната политика.

По думите й Нидерландия говори от името на други страни:

"Въпросът с доверието към България е същинският въпрос. Това трябва да е знак, че отвъд техническата страна на процесите, те имат и политическа такава. Важно е какво казват и какви действия предприемат българските политици. Ние от 2011 година обещаваме на Европейския съюз, че ще предприемем съответните мерки по отношение на върховенството на закона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Хърватска свърши за 5 г неща, които ние за 15 г не може да свършим. Ако ни бяха приели в ЕС след извършване на всички реформи нямаше да го има нито управлението на Тиквата, Каскета или ,Чорапа

15

само празни приказки

преди 1 година

Какво значи мерки по върховенството на закона? Какво значи вие сте много корумпирани? Да вкараме политици и съдии в затвора ли? Да гласуваме специални закони? Да сменим Главния прокурор ли? Кое? Назовете го точно и ясно и без увъртане. Кой точно е виновен за тази ситуация? Искам да го чуя от тая, дето го играе посредника-преводач, голям разбирач.

14

Луда ли си?

преди 1 година

Има списък с критерии за членство в Шенген. Ние изпълняваме ВСИЧКИ - ДО ЕДИН! Върховенството на закона и т.н. са ни проблем, но НЕ Е КРИТЕРИИ за членство в Шенген! Все едно в магазина да си платиш за хляб и да ти кажат "смени си обувките, че са скъсани". Скъсаните обувки са проблем, но не условие да си купиш хляб. ЕС не е съюз, а средство една държава да наложи интереса си над другите. Наддаване и пазарлъци. А Шенген според мен не ни е нужен, проблемът е, че нямаме пари за охрана на границата.

fallback