Снимка: Bulgaria ON AIR

Какъв е изходът от сложната политическа ситуация?

"На БСП никой не може да поставя ултиматуми. Имаме политики, които следваме. Можем да правим компромиси само в името на българския народ. Те са в името да ги преведем през зимата, кризата и инфлацията, а не да спорим за хартиената бюлетина. Сериозен привърженик съм на машинното гласуване, но въпреки това не разбирам защо "Продължаваме промяната" не искат да дадем възможност на хората, които се затрудняват с него, да гласуват. Сериозните съмнения на манипулация на машинния вот също ги има", заяви бившият социален министър и депутат от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той не може да разбере това поставяне на ултиматум от страна на бившите им коалиционни партньори, че ако не се откажат от хартиената бюлетина, няма как да разговарят с тях.

"БСП не изгаря от желание да партнира с "Продължаваме промяната" или "Демократична България", тъй като сме с коренно различни идеологии. В момента обаче ситуацията в страната налага да се разговаря с всички и да се търсят компромисни варианти. Ако хартиената бюлетина е причина да не се прави добро за гражданите, не виждам за какво сме политици", посочи Гьоков.

И заключи, че някой има интерес да се бърза с промените в Изборния кодекс, защото партиите се готвят за избори и искат да са наясно с условията за тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase