Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта коя е червената линия между левицата и ПП и ДБ.

"ПП не искат да преговорят с нас за мандат. Тяхна воля, ние не насилваме никого, но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, социални плащания и гаранции за икономиката. ПП и ДБ с тази заявка блокират възможността и за промяна на модела, за който се борят и каква е причината – смесеното гласуване, което е най-демократичното и това се превръща в червена линия и тази истерия буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот", коментира тя.

Според нея разговорът за промените в Изборния кодекс е на много висок тон и вече е започнало лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.

"Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем разумни решения. Щеше да е много добре, ако спорехме така по социалната тема, но не става“, каза Нинова.

Тя обвини ПП и ДБ, че са задали истеричния тон.

"Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", отсече соцлидерката.

Според нея новината на деня е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген.

"Декларация до всички страни в ЕС. Тази декларация беше приета без гласовете на ПП и ДБ, които се самоназоваха проевропейски партии. В социалната комисия по предложение на ПП отпадна от дневен ред обсъждането на Закона за семейни помощи за деца, великата социална програмата на ПП се самоопроверга с това гласуване, това е за проевропейските и социолно ориентирани колеги от ПП и ДБ", отбеляза Нинова.

Тя упрекна още ПП и ДБ, че си позволяват да лепят етикети като „статукво“ на партиите, които подкрепят промените в Изборния кодекс.

"И да се гнусят от тази ситуация, но да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за новите самолети за ВВС и военната помощ за Украйна. Значи не е проблем да въвличат страната във войната, но е статукво, когато се гласува за друго", скочи още Нинова.

Коментари Напиши коментар

139

Филип

преди 2 месеца

ДБ са продажници и мястото им не е в парламента.

138

Анонимен

преди 2 месеца

ГЕРБ,ДПС и БСП могат да направят правителство. Видяхме, че могат да се сговарят - мултака, хартиената бюлетина. Защо да не си спретнат и едно правителство. ПП и ДБ, дори взети заедно не са решаващ фактор.

137

Стоян

преди 2 месеца

На Демократична България това им е специалитетът - да провят нещата, с които се захванат!