Снимка: БГНЕС
fallback

Политическата отговорност за смъртта на граничния полицай от Елхово Петър Бъчваров е на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, коментира Даниел Митов от ГЕРБ и отсече, че партията иска оставката му.

Настоява и за оставката на главния секретар на МВР, който носи оперативната отговорност.

Oще по темата

Според Митов липсва координация между българското правителство и властите в Турция и Гърция по отношение на спирането на нелегалните мигранти.

"Това до преди години не можеше да се види. Откакто дойдоха ПП и служебните правителства на Румен Радев, започнаха проблемите с мигрантски натиск и проблемите с охраната на границата", коментира Митов.

Той обвини бившия министър на вътрешните работи Бойко Рашков, че не е обръщал внимание на проблема с охраната на границите.

"Бойко Рашков, докато беше вътрешен министър, се занимаваше с всичко друго, но не и с този проблем", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 1 година

Та се сещам за един Варели Симеонов от едно коалиционно правителство......

60

Joko

преди 1 година

Някой може ли ми обЯсни що е то политическа отговорност при служебно правителство ?

59

Политик

преди 1 година

Най-мерзката постъпка на фа.т.мака Радев - да назначи за вътрешен министър едно жалко пловдивско адвокатче !!! Ясно личи стремежът на Фигуранта да руши държавата , държавността, институциите и да всява хаос навсякъде. Последствията ще ги сърбаме всики ние, които позволихме на юмручето на Фигуранта да разруши България !

fallback