Снимка: БГНЕС

На днешното си редовно заседание Министерският съвет прие постановление за одобряване на допълнителни трансфери за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на Община Карлово, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на Община Карлово за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Както е известно, през април от Община Карлово съобщиха, че средствата, отпуснати ѝ за възстановяване на инфраструктурата, пострадала от наводнението от 2 септември 2022 г., са изчерпани. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов информира, че от първоначално поисканите над 75 млн.лв. в Община Карлово са получени едва 17,6 млн.лв. Извършените проверки от Агенцията за държавна финансова инспекция не са констатирали нарушения и са завършили със заключения, че отпуснатите пари са разходвани законосъобразно и по предназначение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase