Снимка: БГНЕС

С общо решение за сформирането на работни групи по различните политики приключи първата среща между представителите на ГЕРБ и ПП.Първата ще е тази за бюджета за следващата година.

От ПП са категорични, че действието на макрорамката за 2022 г. не бива да бъде удължавано до март следващата година.

„Не трябва да се страхуваме да поискаме от служебното правителство нов бюджет и да търсим решение“, призова съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Още по темата

Той поиска от ГЕРБ подкрепа за това.

„В общите приоритети, ако успеем да стигнем до съгласие за бюджет, заедно днес нека да подкрепим декларацията на ПП за внасяне на бюджет и да не ни е страх, да не използваме само бюджета от миналата година“, каза той.
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обаче отказа и настоя, че първо работните групи трябва да обсъдят въпроса експертно и след това да се вземе решение.

В работната група ще участват и представители на МФ и на служебното правителство.

Кирил Ананиев от ГЕРБ коментира, че трябва да се работи експертно, защото хората искат от политиците професионален анализ на социално-икономическото състояние на страната и обективна програма за развитието в средносрочен план.

„Ние също имаме разчети, някои от показателите на макроикономическата прогноза се различават от тези на ПП като дефицита, като дълга, но това трябва да седнем на масата и да го уточним“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase