Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
За втори пореден ден депутатите не успяха да изберат председател на парламента, а без него Народното събрание не може да работи.

След като от ПП оттеглиха кандидатурата на своя претендент Никола Минчев, днес до балотаж стигнаха Йордан Цонев от ДПС и Росен Желязков от ГЕРБ.
Oще по темата


За Цонев гласуваха 35 народни представители, а за Росен Желязков 102.

При първото гласуване депутатът от ДПС получи подкрепата на 99 депутати, след като и от ГЕРБ го подкрепиха. На балотажа обаче от парламентарната група застанаха зад своя претендент.

Другите кандидати за поста бяха Петър Петров от „Възраждане,  който получи 27 гласа и Кристиан Вигенин от БСП, за когото гласуваха 30.

„Аз малко се поуморих, който и да изберете не е лесна тая работа, вие се смеете, защото си седите, но питате ли ме мен“, коментира председателстващият заседанието по право, защото е най-възрастният депутат, Вежди Рашидов.  

„От вчера насам е този спектакъл“, каза той и обяви 1 час почивка, за да могат политическите сили да намерят изход от ситуацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 1 година

Нищо не мога да кажа за Рашидов, но мисля, че го напрягате с този пост, изглежда уморен, но той сам си знае и може да прецени сам, дали ще се справи или ще му е твърде много.

109

Анонимен

преди 1 година

До От ВселенатаСамо ти не си българин, защото щеше да знаеш как се изписва думата българин!

108

Анонимен

преди 1 година

Йордан Цонев, не е лош вариант, умерен е, ДПС също са умерена партия, Вигенин като по-млад,опитен и спокойна натура , изразяващ се спокойно и ясно, също е много добър вариант!

fallback