Снимка: БГНЕС
fallback

БСП няма да отиде на разговори с контактната група, предложена от ГЕРБ.
Oще по темата
Това обяви по време на пресконференция лидерът на левицата Корнелия Нинова след близо 7 часа Национален съвет, съобщи Bulgaria ON AIR.

И добави, че левицата ще проведе конгрес на 11 февруари.

"Няма да ходим на разговори с контактната група, предложена от ГЕРБ. водена от Паси и Плевнелиев. Няма да се явим на такива разговори. Отговорността за съставяне на правителство е на ГЕРБ и на партиите, които свалиха нашето правителство, така че сега те са наред да упрвляват България", заяви Нинова след края на Националния съвет на партията.

Левицата е избрала преговорен екип, който да води разговори при връчване на другите мандати. В него влизат Корнелия Нинова и тримата ѝ заместници. При нужда, ще бъде създаден и експертен екип.

В основата на разговорите ще бъдат краткосрочни и средносрочни за решаване проблеми. На първо място Ниново посочи таван на цените на газ, ток и вода.

"Това беше наш основен ангажимент към хората още от май месец. Следващо - необлагаем минимум, който да е прагът на бедност - 504 лв. е засега този праг", каза Нинова.


На днешното заседание на Националния съвет е взето решение за провеждане на Национален Конгрес на БСП на 11 и 12 февруари. Тя коментира, че има спад в доверието към партията и "така не може да продължава". По думите ѝ трябва да се даде нов хоризонт на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

пуйката

преди 1 година

БСП са независими - от тях нищо не зависи.

86

Защо политиците

преди 1 година

се хвалят какви политически сили са след безбройните ялови избори ? Смятат българите за наивни ? Половината българи са в чужбина, с двойно гражданство ! Защо българите работят и плащат данъци в други европейски държави ? Там политиците от различните партии са се разбрали да следват Общонационални Дългосрочни Икономически Програми за развитие и това осигурява по добър живот за всички !

85

Анонимен

преди 1 година

Корнелията живее в свой измислен свят.

fallback