Снимка: БГНЕС/EPA

„ДБ беше единствената коалиция, която каза, че разговори с „Газпром” въобще не трябва да има. ГЕРБ казаха, че трябва да има разговори с „Газпром” и трябва да се използва договора до края на годината. БСП казаха същото. И какъв е резултатът? Нищо не се случи. Отказаха им срещи и ги унизиха.

Още по темата
Това сега ни дава повод да поискаме оставката на служебния министър на енергетиката”. Това обяви пред Нова Нюз представителят на ДБ Мартин Христов.

Искаме оставката на служебния министър на енергетиката. Действията му за решаване на газовата криза са „пълен провал”, коментира той.

 По думите на Димитров действията на енергийния министър Росен Христов са „пълен провал”. „Да върнеш 7те танкера, които са алтернатива, които ЕК ти е договорила. Защото това не стана ясно в България, защото ЕК е предложила тези танкери. А вместо това да кажеш „Неизбежно ми е да говоря с Москва”, да отидеш там и да ти откажат разговори – това означава, че твоята стратегия се е провалила и трябва да си тръгнеш”, категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase