Снимка: БГНЕС

"Каналджиите обявиха война на българската държава и тя ще отговори с цялата си мощ. Ще направим всичко необходимо, за да не се повтаря този инцидент", обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който пристигна в Бургас, където тази сутрин шофьор на автобус с мигранти блъсна патрулка и уби двама полицаи.

"Предприели сме и набелязали мерки за превозните средства, през хората, които се занимават с тази дейност до хората, които очевидно не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата", добави той.

Още по темата
Демерджиев се закани, че държавата ще направи абсолютно всичко, за да може скоро  на територията на България да няма лица, които се занимават с каналджийство.

"За съжаление загубихме две прекрасни български момчета, най-искрени съболезнования на близките", заяви още Иван Демерджиев. 

"Работим по съмнения и информация, че има вътрешни хора, замесени в тези пропускания на хора през границата. Имам предвид хора от системата на МВР", каза още Демерджиев.

Конкретно по повод инцидента той уточни, че има задържани лица и че още едно се издирва в момента като заподозряно. Не става въпрос за български граждани.

Служебният вътрешен министър добави, че се извършват необходимите процесуално-следствени действия.

"Акцентирах на този проблем още при встъпването си в длъжност, предприели сме много действия за неговото решаване. Сега ще усилим интензитета и ще включим и Министерството на отбраната", посочи той.  

Ще разговарям с близките на загиналите полицаи, на място се извършват необходимите процесуално–следствени действия, това престъпление ще бъде разкрито, каза още министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase