Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"В началото на откритата част от консултациите заявих, че нашето становище не е променено по повод на подкрепа на трети мандат на някоя от политическите сили и парламентарни групи. Имахме много задълбочен разговор за всички кризи, които от няколко месеца са в страната и за това как трябва да се търсят решения", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти след срещата с президента Румен Радев.

Oще по темата
"Нашата парламентарна група не само търси причините, но е готова да дава решенията", допълни тя.

"Според нас една от причините за това, което се случва в държавата е, че няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма или старт ъп компания. Хора от приятелския кръг взимат решения и в МС, и в НС, и в министерството на финансите. И, като че ли, единствената възможност някой да им се провипосотави е това, да им се противопоставим мнозинството в парламента на парламентарната република. И слава богу, че това се случи. Това се случи първо с вота на недоверие, който беше успешен, второ - с цялостното прекрояване на закона за държавния бюджет", обясни Атанасова.

Запитана кои фамилии визира конкретно, Десислава Атанасова отговори:

"Тайна ли е или истина ли е, че фамилията на господин Лорер, управлява едновременно министерството на иновациите, здравната каса и министерството на финансите? Съпруг и съпруга... Освен това, не знам, тайна ли е или истина, че министър - председателят и неговият началник на кабинет са в някакви отношения. Аз не знам какви."

"Ние сме предлагали многократно решения и аз ги изброих в началото на публичната част. Включително предложихме и решение за провеждане на съдебна реформа. Ние категорично считаме, че без нас съдебна реформа не може да се случи, но можем да бъдем и нейният мотор", каза още депутата от ГЕРБ

Още чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 1 година

Държавата е на самотек и управляващите сами си поставиха оценка отличен 6. Това е меко казано нагла лъжа, оценките ги поставяме ние и ако на Боко му сложихме среден 3 тези са си за слаб 2, обаче медиите и сложиха 6 и пак ще ги изберете понеже те ви управляват.

97

чек

преди 1 година

чекмеджетата говорят...

96

Анонимен

преди 1 година

Е преди се управляваше като охранителна фирма (СИК, ВИС) ... имаме напредък явно, ама тази си харесва мутрите, с тях е израстнала като човек!

fallback