Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

"Третият мандат е последната надежда за съставяне на правителство. Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал за съставяне на правителство в този парламент. В същото време обаче, хората очакват решаване на техните проблеми. Вие с вашия голям парламентарен и управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в тези критични моменти да се ходи на избори, да няма парламент, и да има преходни периоди, в които администрацията няма да може да работи ефективно".

Това заяви президентът Румен Радев, който прие за консултации представители на втората политическа сила в 47-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС.

Още по темата
"Нашата ПГ ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но факта, че сме тук, и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи. Тук са хора с много сериозен опит и голяма експертиза и при решаване на кризи в предходните години, и могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях", заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. На срещата, освен нея, присъстват и Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов и Кирил Ананиев.

Атанасова посочи, че в последните месеци ПГ на ГЕРБ е предлагала такива решения и за щастие в повечето от тях Народното събрание се е вслушало.

"Едно такова решение бе свързано с компенсациите за общините, храмовете, болниците, относно цената на електроенергията. В началото на годината ГЕРБ предложи мораториума за цената на тока за битовите потребители, и това решение беше подкрепено. Преди дни предложихме решение, което да определи цена на горивата с таван от 2.70 лв., като осъзнаваме, че инфлацията се дължи на поскъпналите енергоносители, но и се дължи на решения на управляващото мнозинство.

Затова сме категорични, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това не означава, че нашето становище, че не може да има стабилно мнозинство в това НС, се е променило", допълни Атанасова.

Какво още казаха от ГЕРБ вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар