Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Нашата заявка е, че ще бъдем максимално диалогични при третия мандат, ако бъде даден на съществуващите ни коалиционни партньори. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след консултациите на ПП при президента Радев.

Още по темата
"Ще наравим всичко възможно България да не влезе в политически риск, който ще бъде един допълнителен удар върху обществото. Ние осъзнаваме тази отговорност.  Единствената цената, която не сме готови да платим в тази диалогичност, е тази хора, които не са в парламента, да взимат решения за огромни обществени средства. С други думи, ако нашите партньори успеят да направят възможно да няма задкулисие при следващото правителство, ние сме изцяло там да бъдем диалогични и да говорим", допълни още Петков.

"За мандатите и кой ще подкрепим - искаме да видим при кого ще отиде. Но ние сме постоянни в нашата политика", каза премиерът в оставка.

"Трябва да се избегне политическия риск, но не искаме два милиарда вместо да отидат при хората, да отидат при 8 човека."

"Ясно показах с личния си пример, че личните кандидатури не са важни. Въпросът е, че това не е от значение в този момент, най-важното в този момент е да сме сигурни, че имаме парламент, който може да подкрепи това правителство и хората, които взимат решения, са в парламента", допълни Петков.

 

 

 

 

Коментари Напиши коментар

131

КОНСТАНТИНОВ

преди 6 месеца

До Стига! ПОЗДРАВЛЯВАМ ВИ ЗА ОТЛИЧНИЯТ КОМЕНТАР .ТАКА ТРЯБВА ДА МИСЛЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.

130

Анонимен

преди 6 месеца

Ей голем навлек- няма отърване от тоя нахалник неграмотен! На всичкото отгоре и баща му агитира за него! Боже опази! Цялата му рода ли ще ни се изреди...

129

Стига!

преди 6 месеца

6 месеца стигат! Вън антибългарите от ПП и ДБ, вън продажниците от БСП и ИТН. Съд за мошениците от ГЕРБ и ДПС! Време е за четни и почтени политици, които отстояват българските интереси!