Снимка: БГНЕС

Днес ще предложа на всички политици, както в Унгария, да сложим таван на горивата от 2,70 лева. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във включване на живо в страницата си във Facebook. Той обвини управляващите в далавери с цените на горивата.

"1,20 лева крадат", каза Борисов и се възмути: "Защо колата, която ми е на лизинг, няма да ползва отстъпка от 25 стотинки, а от моите данъци отиват за някой, който ще ползва отстъпката от 25 стотинки? Какво е това равенство, каква е тази мярка? Или са си направили пак далавера с бензиностанциите? Защо едни хора ще плащаме на други отстъпката."

"Ще предложим таван от 2,70 лв и се надяваме, че политическите партии, които не лапат, не са корумпирани от далаверата с нафтата и бензина, ще ни подкрепят. Ето ви 1 лев спестен за всички хора", допълни бившият премиер.

Той бе категоричен, че няма да подкрепи кабинет в този парламент.

"Трябва да има мир, разбирателство и толерантност. Изборите са само един ден. Те отминават, но ние продължаваме да живеем заедно. Партньорите се намират в живота, на терен, по време на избори", каза Борисов.

"Година и половина застой. През това време загубихме един милиард и триста. Планът за възстановяване, четох един анализ, най-рано - края на годината. А той вече е включен в бюджета - милиард и половина за пенсионерите. Ами ако не дойдат?", пита лидерът на ГЕРБ.

"За мандата - не че не можем математически да направим правителство. Те не искаха да се направи правителство. Имитираха, че правят правителство. Защото ако направят правителство, газът е с 32% по-скъп, но го няма. Ще останем без газ, хранилищата са на 30%. Те искат всичко това да го прехвърлят на Радев и служебното правителство", заяви Борисов.

"Това са нашите виждания по въпроса - бързи избори. И тогава ще има друга политическа ситуация, а след това слагаме на масата принципите, а те са евроатлантически", обясни лидера на ГЕРБ.

"Ние сме за смесено гласуване. Мен не ме е страх от машините. Страх ме е, че с тях се прави далавера и то в рамките на няколко процента за една партия. Когато всичко е в ръцете на Рашков и Василев, кодовете са в тях, флашките са в тях, машините са в тях, за нищо честно не може да се говори на тези избори", категоричен бе Борисов.

"Страната върви към катастрофа. Страната катастрофира", заяви лидерът на ГЕРБ. "Инфлацията - катастрофа. Цената на тока - катастрофа."

"Колкото повече говорят, толкова повече народът разбира, че за нищо не стават. Страната върви към катастрофа и не виждам оправяне. Следващата година, ако нямаме толкова съединен, мощен народ, хванат за работа, за вдигнем БВП, да платим пенсиите, фалита ни е гарантиран", категоричен бе Борисо

Той потвърди, че се е пошегувал, че ще даде 3-ма депутати за сформиране правителство.

"Си Дзипин като кажеш България, знае Борисов... и вие вместо да ме ползвате...", каза лидерът на ГЕРБ.

"Държавите отива на избори, защото е катастрофирала. От тук натататък всяка партия ще си мисли мотиви защо да не управлява", заключи Борисов. "От три кризи съм ги вадил българите."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase