Снимка: БГНЕС

Това Народно събрание няма как да излъчи нормално и стабилно правителство. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след приключване на консултациите при президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Карадайъ подчерта, че основите на това НС са погрешни. То е изградено на базата на омразата, противопоставянето и самонадеяността. „Обобщено казано на липсата на диалог“, каза лидерът на ДПС.

Според него при наличието на толкова много кризи е нормално власти и опозиция да са в диалог за да търсят решение на проблемите на гражданите и да се преодоляват кризите. Това обаче не се е случило, нещо повече последните дни на кабинета „Петков“ са показали, че диалог отсъства и вътре в управляващата коалиция.

„47 НС няма как да излъчи нормално правителство. Всички трябва да си вземем поука не само от 47 НС, но и от моделите за правене на политика през последните 12-13 г. Еднопартийно управление няма да има. Да заложим на диалога още отсега преди изборите. Диалогът ще бъде задължителен“, каза Карадайъ.

По думите му „няма как същата да изправи погрешната основа“ и по тази причина трябва да се обърнем към избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase