Снимка: БГНЕС

Днес премиерът Кирил Петков дава оставка на кабинета. Говори се, че датата при евентуални нови избори, ще е 25 септември.

"Провалът на правителството на Кирил Петков се състои в това, че не изгониха мутрите, не пресякоха схемите на ГЕРБ, приватизираха ги и ги надградиха, и на този фон забравиха за проблемите на обикновените хора", коментира пред БНТ лидерът на партия "Изправи се, България" Мая Манолова.

Още по темата
Хората от площадите поискаха свободна демокрация, докато правителството на Кирил Петков ни предложи е политически феодализъм. Във феодалните министерства на отделните партии необезпокоявано се ширеше корупцията и вирееха мутри-брокери, както те се нарекоха едни други, очерта Манолова.

"Погледнете какво се случи в енергетиката - вкараха посредници в сделките с природен газ. Само за месец май любимият посредник на властта направи 110 млн. лева печалба, което ощетява българските граждани", посочи тя и допълни, че в земеделието също има факти за скандални политики, същото се отнася и за сделките с оръжие.

Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това. "Те проиграха енергията, идеите и очакванията на хората", категорична е тя.

Манолова подчерта, че не вижда общ път между "Изправи се, България" и "Продължаваме промяната". "Няма как хора, за които битката с корупцията е просто телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика да бъдат наши партньори".

Според нея промените в КПКОНПИ, които са предложени не са нищо друго освен парламентът да избира разследващите инспектори, т.е. самите депутати ще си изберат разследващите. "Ако приемем, че Борисов си има Гешев, то бившите управляващи - четворната коалиция, ще си имат Гешев-2 в КОНПИ или Бойко Рашков, както искате го назовете".

Категорична е, че истинското решение е съдебна реформа, от което управляващите отстъпиха.

Кадрите на Борисов се подмениха с кадрите на Нинова и ощетени от всичко това са българските граждани, допълни Манолова. Тя определи като голям проблем липсата на каквато и да е политика по доходите.

Коментари Напиши коментар

48

Петков

преди 7 месеца

Тази беше адвокатка на македонските мутри и бивша депутатка. По отношение на мутрите, те ивнаги са си били просто като лидера си Борисов !

47

СССР

преди 7 месеца

Мършатааааа винаги е била със мутритееее.какво направи с ревизитееее едно голямо нищо,дадоха и пари да мълчииии.

46

Майче...

преди 7 месеца

Кой разбута "Капитан Андреево", някак си ми намирисва, че и ти си папката от там, а?