Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Получихме мандат да водим преговори за кабинет в рамките на този парламент, ако ПП ни поканят. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на левицата.

Още по темата

„Решено е да не участваме в правителство, в което участват ДПС и ГЕРБ и да не подкрепяме правителство с мандат връчен на ГЕРБ и ДПС“, добави соцлидерката.

На заседанието е била поставена висока оценка на работата на министрите на БСП в кабинета „Петков”.

Левицата поставя четири основни приоритета при преговорите за съставяне на правителство. "Националният съвет ни даде рамка за воденето на разговори с четири краткосрочни задачи: подкрепа на актуализацията на Бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните месеци, които идват", добави Нинова.

Пленумът е определил и дългосрочни цели в провежданите политики в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата и спортът, икономиката.

 „Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години", допълни още вицепремиерът.

Националният съвет на БСП не е поставил като изискване възобновяване на преговорите с "Газпром" като необходимо условие за започване на преговорите, допълни Нинова, но уточни, че още в началото от БСП са излезли с позиция, че това е грешка.

 

Коментари Напиши коментар

148

Никола Стефанов

преди 8 месеца

"Получихме мандат да водим преговори за кабинет в рамките на този парламент, ако ПП ни поканят" - ей, тия докопаха кокала за първи път от повече от десетилетие и не щат да пускат.

147

Augusto Pinochet

преди 8 месеца

на каунка нинова и се краде още, ненакраде се тази женица. каква борба ще води нали са от едно котило БКП/бсп/ и БКП/герб/ ТРЯБВА ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ СЛЕД 30 ГОДИНИ. ЗА ДА ПРОСПЕРИРА БЪЛГАРИЯ НАЙ ВАЖНОТО УСЛОВИЕ Е ДА НЯМА КОМУНИЗЪМ ПОД НИКАКВИ ПРИКРИТИ ФОРМИ !!!!!!!!!!!!НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ!!!!!!!!!!!!

146

Анонимен

преди 8 месеца

Крайно време е БСП да изчезне от политическата сцена. Извършиха предателската си роля, приспаха народа с думата "социализъм", участваха дружно в грабежа и си заслужиха смъртта! Мечтата на Зарков е за бутикова партия, вечно в опозиция, лапаща безотговорно и сладко от народното богатство. Цоциалистите са по-опасни от масовите убийци, защото убиха и надеждата на българите за някаква социална справедливост.Надеждата, последното, което крепи човека!