Снимка: БГНЕС

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коалицията се разпада не поради дълбоки политически противоречия, каквито има от създаването си, а поради взаимни обвинения за корупция и некомпетентност.

"Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, вече достигнаха до ниво нулева толерантност и помежду си. От вчера сме свидетели на грубо погазване на елементарни етични норми между политици и това не е полезно за обществото ни като цяло. Те говориха за промяна, за различно политическо поведение, а виждаме език на омразата и взаимно обвинение. Това не ни радва, а напротив - тревожи ни, защото ние сме загрижени за държавата, че след серия от кризи вероятно ще настъпи и политическа", коментира тя.

Още по темата
Според нея предстои да се вземат решения и изцяло от правителството зависи какъв ще е ходът на този процес.

Тома Биков коментира, че ако е на мястото на премиера Кирил Петков би поискал вот на доверие в тази ситуация и чак тогава би говорил за правителство на малцинството.

"Има два вота на доверие, които ще влязат следващите дни – единият е актуализацията на бюджета, а другият е персоналните промени в кабинета", добави той.

Според него работата на Народното събрание е блокирана, а това правителство с този мандат и с този персонален състав не може да продължи да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase