Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на ИТН, е депозирал оставката си в Министерския съвет, потвърди министърът на икономиката и растежа Даниел Лорер, цитиран от БНР.

Както е известно, пред вчерашния следобед лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си и слага край на коалицията.

Още по темата
След събитията премиерът Кирил Петков обвини Караджов, че е искал много пари за АПИ, за да бъде платено на строителни фирми, свързани с бившето управление.

Отпускането на допълнителни средства по съществуващи договори за построяването на магистрала "Хемус" е било общо решение на правителството, а не такова на регионалния министър, заяви по-късно самият Караджов.

"По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, заяви в ефира на bTV Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase