Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост. Това се казва в Поздравление на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Oще по темата

 
Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар, посочва той.
 
Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас, отбелязва държавният глава.
 
Според него българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни.

„Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България!“, обобщава Радев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 1 година

инпийчмънт з раzев

74

543

преди 1 година

Господине, колкото по-малко говорите, толкова по-малко ще ставате за смях!

73

Анонимен

преди 1 година

А българската армия е неефективна без българи ,първо се погрижи за младите хора ,да останат в тоя к...ф

fallback