Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Има търкания в управляващата коалиция, но не мисля, че те ще доведат до разпада ѝ, заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев пред bTV.

Според него противопоставянето е най-вече заради кандидатите за управител на БНБ. Ако се стигне до оттегляне и на двете, напрежението безспорно ще намалее.

Oще по темата

Дали ще се стигне до един кандидат за БНБ, ще стане ясно на коалиционен съвет, обясни той.

Той обаче не се нае да прогнозира какво ще е политическото решение на срещата на четиримата лидери в неделя.

Минчев е категоричен, че никой от "Продължаваме промяната" не се е опитвал да упражнява натиск върху Любомир Каримански да се оттегли.

„Водеха се дискусии, за крайно решение да има един кандидат за цялата коалиция, никой не се е опитвал да принуди от ПП Каримански да си оттегли кандидатурата“, заяви Минчев.

Председателят на ПП бе категоричен, че заплахи към Каримански няма как да са дошли от "Продължаваме промяната"
Той коментира, че решението за АПИ, пътните ремонти и разплащането към фирмите комисиите трябва да мине в комисиите в парламента – в бюджетна и правна.

Минчев отрече да е получавал обаждане от вицепремиера Асен Василев решението да не се разглежда в пленарна зала.

Той  се надява това решение след получаване на докладите от комисиите, да се вземе другата седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

П.К.

преди 2 години

Ката ден медиите само това говорят и пишат. И...ха днес, ха утре ще има предсрочни избори. Ние това не само си го знаем отдавна, но и сме сигурни при всички щуротии, при всички недомислия, що сътвориха тия. Само че, ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ НРАВА И МАНТАЛИТЕТА НА БЪЛГАРИТЕ. И НЕ ПОДОЗИРАТ ТИЯ БЪЛГАРИ КАКВО ЩЕ ИМ СТОВАРЯТ НА КОРАВИТЕ ИМ И НЕПОХВАТНИ ЧУТУРИ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ...

38

Анонимен

преди 2 години

БНБ - започва с думата българска, не е нито на ПП нито на ИТН нито на Киро.Иначе КТБ - не ви е виновен Бойко, а собствената ви алчност - само ненормален може да си държи парите там при положение, че лихвите за влог с над 100 хил. лева бяха по-всики от тези за заеми в други банки, сами се сетете това пирамидата на Цв. Василев ли беше или нещо друго.

37

как

преди 2 години

как ще се разпадне? ааа, не може, колко има още за крадене, а пък събори ли се бараката, ще видите парламента през крив макарон! затова сте се хванали за ръце като удавници!

fallback