Снимка: Bulgaria ON AIR

Първи работен ден на депутатите, без да вземат най-важното в момента решение - кой да бъде председател на 50-ото НС.

"Не помня някой да ни е поканил, да ни е търсил за председателското място, имаше покани за експертен кабинет, ние имаме предложение за зам.-председател на НС", коментира депутат от "БСП за България" Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че БСП няма да отстъпи от позицията си да не подкрепи правителство с първите два мандата.
"Един експертен кабинет би могъл да се случи в този мандат. Защо да няма БСП експерти, които да предложи. Ние си изпълняваме решенията на националните органи. Парламентарната група е сформирана съгласно решението на Националния съвет, "БСП за България" днес гласуват заедно, решенията, които ни е спуснал Националния съвет, се подкрепят от всички", заяви Иванов.

Във връзка със загубените гласове на поредните избори депутатът заяви пред Bulgaria ON AIR, че тепърва ще се прави анализ.

"Всички трябва да си посипем главата с пепел, предстои ни сериозен анализ. В тази ситуация смирението е важно, когато си направил грешка, е логично да я поправиш. Не ни трябва война с Радев, БСП го издигна за президент. Има ръководство на партията, което задава тона, ние като членове на партията го изпълняваме", каза още депутатът.

За да има лявото по-добри резултати на следващи избори, очакванията на депутата са за обединение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase