Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министърът на отбраната Драгомир Заков e на изслушване в ресорната комисия в парламента. Очаква се сред основните теми да бъде засегната и информацията за купуването на нови осем бойни самолета F-16 от Съединените щати, предава БГНЕС.

В началото на седмицата стана ясно, че американското правителство е одобрило евентуалната сделка. Става дума за 4 изтребителя F-16 C Block 70 и 4 F-16 D Block. Общата цена за всичко е един милиард и 670 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Вуйчо

преди 2 години

А бе защо не направят както някои страни в Европа и света и вместо тази ненужна скъпотия не закупят шведските SAAB Jas 39 Gripen E. Далеч по евтини, че и за поддръжка, а и по подходящи за военните ни цели и условия за действие.Време е някой умен военен да даде мнение (ако имаме такъв).

27

сиромах

преди 2 години

Няма ли кой да го попита този министър на отбраната как ще реагира нашата страна,ако македонците започнат да обстрелват и бомбардират териториите където живеят българи и хора с българско самосъзнание в близост до нашата територия?Знае ли този министър от колко години украинците обстрелват и бомбардират Донбас и коя от точките включени в Минските съглашения подписани от Франция,Германия,Русия и Украйна е изпълнила именно Украйна?!

26

ЗАБРАНА ЗА Ф16

преди 2 години

Става въпрос за още 3 500 000 000 живи кървави лева ОГРАБЕНИ ОТ БЪлгарския народ за НАГЛО НЕНУЖНИ ОСОБЕННО ОПАСНИ самолети..Експерти да видят колко са ограбени досега за ф16 ... Да проверят къде са ПЛАТЕНИТЕ САМОЛЕТИ..НАпомняме че наглеца БОрисов плати 1 650 000 000 лева за два НЕНУЖНИ НЕЗКОННИ РЕАКТОРА ЗА БЕЛЕНЕ..

fallback