Снимка: БГНЕС
fallback

Спрямо Обединените арабски емирства България работи при условията на взаимност. Тоест страната трябва да поиска, а насрещната страна да се съгласи да извърши съответното правно-процесуално действие, и да поеме ангажимента, че при аналогично искане ще позволи подобно действие на своята територия“. Това обяви правосъдиният министър Надежда Йораданова, съобщи БНР.

Прокуратурата все още не е изпратила в Министерството на правосъдието искането си до Обединените арабски емирства за видеоконферентен разпит на бизнесмена Васил Божков.  Йорданова уточни, че изрично искане на властите в емирствата е комуникацията по такива искания да минава през министрите на правосъдието на двете държави.

Oще по темата

„Подготовката на тези документи е много специфична работа, защото трябва да отговаря на много конкретни, строго формални критерии. Спрямо тази държава това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, така че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях“, каза министър Йорданова.

Искането на Божков е във връзка с твърденията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. По негов сигнал преди две седмици МВР задържа тримата за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

ПРОДЪЛЖАВАМЕИЗМАМАТА

преди 2 години

ТИЯ ОТ Дъбъто са се разпасали яко !Кмета на Студентска община Петко Горанов е пример за безнаказаност и корупция.Оплел е цялата община във далавери.Павилиони ще слага,точно до общината.Завзема паркоместа,за частни приближени фирми,които нищо не плащат и ги настанява в общински помещения.После заедно си съчиняват фактурите.Ходи с охрана.Плаши с убийство Виктор Димчев. Прибиран е в полицията за агресивно и арогантно отношение към пожарна и полиция.Има купища призовки по пощата от ЧСИ .

45

Анонимен

преди 2 години

Божков си вьрна страната

44

Анонимен

преди 2 години

Нямаше ли някой по-кадърен грантаджия на НПО, а тази простичка лелка, секретарка на Бойкикев назначихте?

fallback