Ще изпраща ли България военна помощ на Украйна? Този въпрос става все по-актуален, като вече се дискутира и в парламента.

"Към момента си партнираме с Украйна, като съдействаме главно хуманитарно и логистично. Има активна комуникация между нашата изпълнителна власт и Володимир Зеленски. Украинската страна е много доволна от партньорството на този етап", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той посочи, че от началото на войната над 100 000 украинци са преминали границите на България, като повече от половината от тях са останали у нас.

"Има много ясни стъпки и мерки, които сме предприели, за да може тези хора да бъдат интегрирани в обществото, да получат право на труд, медицинско обслужване и да се чувстват добре дошли тук", подчерта Терзийски.

Запитан дали ще се стигне до съгласие между коалиционните партньори относно изпращането на въоръжения на Украйна, той отбеляза: "На този етап няма решение да се изпраща въоръжение в Украйна. Това е нова ситуация за света, ние реагираме на нея в момента - това показва, че коалицията е зряла, тъй като въпреки различните мнения в нея, намира правилните решения".

Терзийски коментира пред Bulgaria ON AIR
и дискусиите и споровете за избора на нов управител на БНБ.

"В коалиционното споразумение е записано, че ние винаги ще търсим най-доброто решение, най-подготвения човек за всяка позиция. Вярвам в експертизата на г-н Гиров", заяви той.

Целият разговор вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase