Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на медицинските сестри в момента е двойно по-малък от нужното, алармира министърът на здраеопазването Асена Сербезова.

Причините са това са не само ниското заплащане и свръхнатоварването, но понякога и недобри условия на труд, недооценяване от другите медицински специалисти, липса на реална кариерна перспектива, посочи министърът.

През последните 20 години е налице трайна практика за повече места в университети за студенти медици, отколкото за медицински сестри, а всяка година броят на завършващите лекари е по-голям от този на сестрите, като нуждите на системата са точно обратните, каза Сербезова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Сестрите ни заминаха за Англия и Германия да подмиват старци. Търсете сега молдованки и украинки. А докторите ни са високо ценени и заплатени в целия свят. Да видим откъде ще докарате лекари.

21

Гюро Пръднята до#14

преди 2 години

Тази е Гюлчен Стоименова / сега Сербезова!!/ !! Четирикратна булка,завърнала се от поредното сватбено пътешествие,капо до тути капи на фармамафията!!

20

Д-р Хаус до #21

преди 2 години

С колко да намалят заплатите на лекарите бе куха тикво?? Не ти ли е известно,че основната заплата на РЕДОВИ лекар специалист в държавна болница е 1060 лева? За тия " пари" чистачка в банка или администрация няма да подхване парцала и метлата дори??? Айде бегай на село да садиш картофи!!

fallback