Снимка: БГНЕС

ГЕРБ заподозря, че има връзка между задържането на лидера на партията и бивш премиера Бойко Борисов и разговора му с бившия президент на Украйна Петро Порошенко, по време на който Борисов е декларирал подкрепата си за Украйна.

"Управляващите отхвърлиха нашето искане за изслушване на премиера Кирил Петков в парламента, защото именно той е основен двигател на тази некомпетентна операция", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Има ли някаква връзка незаконният арест с деня на видео конференцията с бившия президент на Украйна Петро Порошенко и със заявката на ангажираност на ПГ на ГЕРБ за подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ ще настоява за такава подкрепа в парламента. Ние подозираме, че много сериозна такава причинно – следствена връзка има и се надявам, че съвсем скоро това ще стане ясно на цялото общество", посочи тя.

Още по темата
"Българските граждани писаха тройка на аматьорите от правителството за 100 дни управление и най - сериозният провал заедно с тези в икономиката и външната политика е провалът на Рашков. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия и това се потвърди и от съда, който отказа да разглежда протоколите от дейността на МВР и заяви, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентни органи", коментира Атанасова.

Според Томислав Дончев вот на недоверие е необходим и това на първо място е за провала в икономическата политика, от която страдат всички хора – високите цени, обедняването на населението.

"Ако трябва ние да внасяме вота на недоверие, то ще е по тази тема", посочи той.

Според Дончев едва ли оставката на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков ще промени нещата в страната, защото арестът на Борисов е разпореден от министър-председателя и няма значение кой ще е вътрешния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase