Дипломат от 20 години, Драгомир Заков представлява България в НАТО. Според основателя на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър – Соломон Паси, Заков е точният човек за стола на военен министър.

"Смятам, че това е един от най-фините дипломати, които могат да бъдат подбрани за тази работа и смятам, че идването му от НАТО, за да поеме МО, е много знаково, много ключово, Поздравявам министър-председателя за изключително добрия избор", коментира Соломон Паси пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Драгомир Заков завършва международни икономически отношения в УНСС, а след това прави няколко специализации в сферата на сигурнстта. След това започва да развива кариерата си, като преди да стане постоянен представител на страната ни в НАТО, работи във Външно министерство. Там от 2014 до 2019 г. изпълнява различни длъжности, има и ранг на пълномощен министър. От 2004 до 2008 работи в постоянната делегация на България в Брюксел към НАТО.

"Ако не му пречат, ще се справи, а освен това, знаем, че има талантът да обединява, така че вероятността да му попречат е много малка", смята основателят на Атлантическия клуб в България.

Новият военен министър говори 3 чужди езика – френски, английски и руски. Женен е и има 2 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase