Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ разкриха, че се правят плащания по договорите ин хаус за строителството на магистрала „Хемус“, сключено по време на управлението именно на ГЕРБ, за които управляващите твърдят, че ще бъдат разтрогнати.

"Няколко месеца по време на предизборната кампания бяха сложени какви ли не епитети – порочни, престъпни, грабежи, незаконни за тези догори. Днес научаваме, че през септември миналата година служебният министър Комитова плаща 14 милиона лева по договорите ин хаус за „Хемус“. През януари тази година 26 милиона лева е платил Караджов отново по същите тези договори“, каза Младен Шишков.

Той пресметна, че реално за няколко месеца са изплатени 40 милиона лева по точно тези договори за изграждането на магистрала „Хемус“.

Шишков отсече, че ГЕРБ подкрепя изцяло действията на регионалния министър Гроздан Караджов.

„Радваме се, че настоящето управление разбра, че това е единственият начин магистрала да бъде завършена“, посочи той.

Александър Иванов настоя МВР шефът Бойко Рашков да каже той какво смята по отношение на това, че и Комитова като служебен министър е плащала по тези договори, и настоящият министър плаща по тези ин хаус договори.

„Те съучастници ли са в такова престъпление на века, както казваше преди? Настояваме той да отговори дали няма вече да си признае, че няма нищо гнило в строителството на „Хемус“ и той е участвал с тези си твърдения като предизборен агитатор, целящ единствено уронване на престижа на ГЕРБ“, отсече Иванов.

Според Николай Ненков, ако тези договори бяха порочни, цялата процедура по магистралата би трябвало да се прекрати и да се започне отново.

„Със самите си действия се самоопровергаха“, коментира той по отношение на управляващите.

Ненков пресметна, че заради забавянето с една година на строителството, срокът на изграждането на магистралата ще бъде удължен поне с 2-2,5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase