Снимка: БГНЕС
fallback
Премиерът Кирил Петков се извини за допуснатия литературен гаф. 
 
"Имам едно любимо есе на Чехов - "Колко земя му трябва на човек". Всеки трябва да се сеща за този негов разказ", каза Петков. И разясни сюжета - на един човек му дават възможност да загради огромна територия, тичайки от сутрин до залез; амбицията го кара да тича, но не си преценява силите и накрая е заградил много земя, но умира уморен; погребват го в гроб два на два метра.
Oще по темата
Това разказа пред Дарик радио той обясни колко любим му е разказ на Антон Чехов, който всъщност е написан от Лев Толстой. 
 
Няколко часа по-късно, в пост във Facebook, министър-председателят се извини за грешката си и написа: 
 
"Направих грешка по време на интервюто днес за автора на този любим за мен разказ. Благодаря на вестник "Сега" за бързата реакция. Разказът е прекрасен и можете да го прочетете", написа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

436

Krom

преди 2 години

Език мой - враг мой! Затова, политиците трябва да избягват максимално да използват подобни литературни отправки. В стремежа си да покажеш начетеност нерядко показваш обратното. Дали като лапсус или защото не го е чел, или от притеснение? Няма никакво значение. Разбира се, немалка част от коментаторите също не са чели нищо нито от Чехов нито от Толстой. Но не пречи да коментират. Объркан народ сме.

435

Кафяв гербер

преди 2 години

Петков объркал творчеството на Чехов с това на Толостой , а Боко Тиквата втори ден се чуди " Тия двамата в кой отбор ритат топка "

434

Герберски СмЪрдел

преди 2 години

За 12 години управление , да сте чули някога Свети Тиквуний Безгрешни да се е извинил за нещо

fallback