Снимка: БГНЕС


Заседанието на 50-ия конгрес на БСП съвпада с церемонията по встъпването на длъжност на президента Румен Радев. "Не мисля, че е търсено съвпадение", заяви пред bTV Ирена Анастасова. Според нея, няма проблеми в отношенията между левицата и президента.

Още по темата

"Уважаваме институцията на президента и никога не сме се месили в нейната работа. Не бива да се мисли, че БСП не е подкрепила Румен Радев. Ако някой правеше истинска кампания в подкрепа на президента, това са партийните организации и структури", обясни Анастасова и допълни, че ако се стартира оставката, следва нов пряк избор на председател, а ако ли не, Корнелия Нинова остава начело на БСП.

В случай на констатиране на оставката на Нинова, Националният съвет ще избере временно управляващ от заместник-председателите, които са негови членове.

По думите й, има подписка срещу приемането на оставката на Нинова, която е започнала в партийните структури в Благоевград.

Според нея, повечето хора искат Корнелия Нинова да остане лидер на партията. "Тя поведе партията през много тежки периоди", заяви Анастасова.

Очаква се на конгреса да дойдат малко под 1000 кандидати, но заради мерките не е сигурно колко точно ще е броят им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase