Снимка: БГНЕС

Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията за встъпване в длъжност на президента и на вицепрезидента на Република България. Церемонията е с начало 11:00 часа на площад “Свети Александър Невски” в София.

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 09:45 часа през три пункта за проверка:

при улиците „Шипка“ и „Париж“;

при ул. „Раковска“ и ул. „Оборище“;

при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“, съобщиха от НСО.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 08:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти.

Коментари Напиши коментар

84

Бай Тошо

преди 3 месеца

Ако наденем един дрон зелен чорап, може да мине за марокански скакалец....

83

Herr Muller

преди 3 месеца

Един много приятелски съвет (мнение). Когато се появи това ***, най-добрият подход към публикации с неговото присъствие е да не коментираме. В президенството, прессекретарката Му, докладва ежедневно атрактивните мнения, а фърст лейди вероятно недоумява ЗАЩО народът не обича нейната овенна половинка, но това е друга бира.

82

Анонимен

преди 3 месеца

този *** е страм за България