Снимка: БГНЕС

Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и официалните лица по време на церемонията за встъпване в длъжност на президента и на вицепрезидента на Република България. Церемонията е с начало 11:00 часа на площад “Свети Александър Невски” в София.

За гражданите ще бъде осигурен достъп до събитието след 09:45 часа през три пункта за проверка:

при улиците „Шипка“ и „Париж“;

при ул. „Раковска“ и ул. „Оборище“;

при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“, съобщиха от НСО.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 08:00 ч. до 13:00 часа се въвежда забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, за да се ограничат рисковете за присъстващите от нежелани инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase