fallback

Депутатите гласуваха мораториум върху цените на тока, парното и водата по предложение на ГЕРБ. Темата се превърна в най-важната за деня, а след това решение последваха редица реакции.

"След днешното решение се изясни, че предложението е със задна дата от 1 януари 2021 г. Трябва да се поправи и да бъде от 16 декември. Важно е цената на водата, на парното, на електроенергията да бъдат в полза на домакинствата", заяви депутатът от БСП Веска Ненчева в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Тя подчерта, че мораториумът е един от начините семействата да бъдат подпомогнати на фона на всички кризи, които се очертават.

"Беше пропиляно ценно време, което можеше да бъде използвано полезно. Сега се налага в спешен порядък да се предприемат мерки, които можеше да бъдат взети по-рано. Решенията трябва да се взимат на базата на изчисления на специалисти. Те предлагат вариант, в който да не се натоварват излишно плащанията в българските семейства", допълни народният представител от левицата пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Ненчева днес ГЕРБ са демонстрирали поведение малко по-скоро на инат като доказване, отколкото като конструктивна опозиция.

Тя е категорична, че БСП е желан партньор в управлението.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

БСП-ДС ще управлява още дълго време. Всички комисии за ценообразуване са техни, имат много кметове, имат топлофикации имат си електроразпределителни дружества, във всички частни фирми имат назначени хора на високи позиции (под натиск от БСП-ДС), за да може спокойно да се раздават подкупи и да се смуче от фирмите ,имат си прокуратура имат си хора и в съда, за медиите не ми се говори. На нас ще ни е необходимо повече време да се освободим от тях

11

Дима

преди 2 години

Весо докога ще се занимавате с ГЕРП ***? Защо не управлявате?Пак ли ще си миете мръсотията и некадърността с тях?

10

Анонимен

преди 2 години

Какъв Герб, Радев е главния виновник за всичко вече, дори не пуска Киро вместо него и ходи самичък, явно по заповед отгоре.

fallback