Депутатите гласуваха мораториум върху цените на тока, парното и водата по предложение на ГЕРБ. Темата се превърна в най-важната за деня, а след това решение последваха редица реакции.

"След днешното решение се изясни, че предложението е със задна дата от 1 януари 2021 г. Трябва да се поправи и да бъде от 16 декември. Важно е цената на водата, на парното, на електроенергията да бъдат в полза на домакинствата", заяви депутатът от БСП Веска Ненчева в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя подчерта, че мораториумът е един от начините семействата да бъдат подпомогнати на фона на всички кризи, които се очертават.

"Беше пропиляно ценно време, което можеше да бъде използвано полезно. Сега се налага в спешен порядък да се предприемат мерки, които можеше да бъдат взети по-рано. Решенията трябва да се взимат на базата на изчисления на специалисти. Те предлагат вариант, в който да не се натоварват излишно плащанията в българските семейства", допълни народният представител от левицата пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Ненчева днес ГЕРБ са демонстрирали поведение малко по-скоро на инат като доказване, отколкото като конструктивна опозиция.

Тя е категорична, че БСП е желан партньор в управлението.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase