Снимка: БГНЕС

12 дни остават до изборите 2 в 1 на 9 юни на фона на политическо напрежение и скандали в държавата.

"В една немалка част от обществото има цялостно отвращение от това, което се случва. От 2021 г., откакто уж дойде промяната, както беше етикирана, ние сме в избори и в хаос, но всичко това, което се случи преди самото формиране на сглобката и след това, тотално отврати българските граждани. Може би това беше целта - да отвратят гражданите, защото когато не гласуват отвратените, управляват отвратителните. За мен това, което се случва в момента, е абсурдно, защото не говорим за проблемите и техните решения", коментира кандидатът за народен представител от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че службите не изпълняват задълженията си, а политически поръчки.

"Не вярвам на нито една дума на ПП-ДБ, защото това, което доказаха на 100% е, че обичат да лъжат. Аз не вярвам, че службите са тези, които са ги записвали, според мен са се самозаписвали и в момента изтекоха техни записи. Политизацията на службите за сигурност води до разпад. В момента те не се занимават с това да охраняват върховенството на закона, да пазят българските граждани, те се занимават с политически поръчки, които някой отнякъде ги натиска да извършват. Щом се стигна до това главният секретар да бъде обвинен, МВР в този си вид трябва да се закрие", допълни Контрера в ефира на Bulgaria ON AIR.

Бежанските лагери трябва да бъдат разчистени от градовете, категоричен е Контрера.

"Очевидно е, че България е държава, която трябва да обяви политика на нулева миграция. Тези бежански лагери, за които в момента не се говори, да се махнат от населените места, да се преместят на южната граница, да бъдат от затворен тип, да ги охранява жандармерия. Това са реални проблеми за решаване - битовата престъпност. Имаше случаи на хора, извършили тежки престъпления с леки присъди. Това трябва да спре", заяви гостът.

По негови думи МВР не функционира правилно, а служителите работят без мотивация.

"Политизацията започна преди около 20 г., сега вече е в своя вихър, но е очевидно, че този модел не работи. Няма как политическата намеса да определя работата в "Криминална полиция", или в "Пътна полиция". В МВР няма мотивация точно заради такива действия. Съставът е демотивиран. В момента сме в избори и държавата е спряла. Тези схеми за дилърство на гласове се организират от хора, които са съпричастни към други престъпления. Единствената рецепта срещу купените гласове е масовото гласуване", добави той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase