Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Министърът на културата проф. Велислав Минеков влезе в  Административната сграда на Националния дворец на културата, където ще връчи на представители на партия ГЕРБ писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където досега се помещаваше централата на партията.

"Това не е наказание. Просто си връщаме собствеността, защото загубите за НДК са съществени", заяви той.

Oще по темата
Преди това той предупреди насъбралите се репортери, че ако има полиция, не я е извикал той, а някой друг.

Необходимо е цял министър да дойде да връчи писмото, а не да се изпраща по служебен път, защото този "абордаж" на цели два етажа от административната сграда на НДК е много цинично нещо, каза Минеков. На въпрос къде да се настани партия ГЕРБ, той отговори така: "Толкова много празни офиси имат, има къде да отидат".

"Ще им намерим друго достойно място. Помолил съм областния управител да потърси такова място. Това е една молба, правни основания имам. Тези два етажа са взети с една нещастна заповед на г-н Плевнелиев. Тази полза е наистина съмнителна. Ако не става с молба, ще пробваме по законен ред. Може да се случи с решение на МС и се надявам да се случи, за да може НДК да се възстанови", коментира Минеков.

По думите му "ПП ГЕРБ е променила закона така, че да им е удобно и да не плащат наем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

221

Анонимен

преди 2 години

Затвор за ГЕРБ

220

Анонимен

преди 2 години

Единствен чорап протестър четата владее и каквото иска туй ще прави с прoстия народ

219

Я, па Я

преди 2 години

До Да бе даВиж какво. Прокурорите не си свършиха работата до край. А това значи арест на помощниците на президента в предаването на секретна информация на Русия. Както и малодушието на Борисов който не посмя да иска импиичмънт и съд за нацаионалния предател Радев. Това прави ГЕРБ съучастници в предателството на Радев. Който прояви милост към предателите на родината загива заедно с родината си.

fallback