Снимка: БГНЕС

Очаква се днес ГЕРБ да напусне централата си в НДК. За това съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, който обяви, че процедурата по преместването е планирана за 10 декември.

Преди дни Минеков коментира в парламента, че настаняването на ГЕРБ в НДК е "плячкосване" и "присвояване". То е мотивирано с отпаднала необходимост на НДК за двата етажа, които сега се ползват от ГЕРБ. "Пръв пише за тази отпадната необходимост тогавашният министър Росен Плевнелиев и има много интересно обяснение - щом като НДК ги дават под наем, значи са излишни". Впоследствие областният управител по онова време - Данаил Кирилов, ги предоставя на партията на Бойко Борисов.

Още по темата

За тези години, сравнявайки наемите в района, НДК губи приблизително 6 милиона лева без лихвите, подчертава Минеков. По време на тяхното управление НДК стига до смущаващата сума загуби от близо 90 милиона, припомня БГНЕС.

"Крайно време е да си намерят имот. Партия ГЕРБ също е с отпаднала необходимост и спокойно може да си намерят нещо по-човешко като размер, където да си плащат", препоръча Минеков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase