"В самите преговори поздравих екипите, които са от всички парламентарно представени партии. За това, че говорим за правосъдие, а не за власт. Когато говорим за правосъдие хората разбират справедливост, те очакват от държавата справедливост. Успяхме да се обединим около темата, че търсим справедливост в системата на съдебната власт, а в центъра ѝ да бъдат поставени законите, интересите на хората и на стопанските субекти", заяви Филип Попов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

По отношение на закриването на Специализирания съд и прокуратурата не се изисква промяна в Конституцията, изтъкна социалистът.

"Предложихме няколко неща, защото всяка система трябва да се реформира. Започнахме от законодателството на Народното събрание. Качеството на законодателството е изключително важно", уточни Попов пред Bulgaria ON AIR.

Социалистът коментира и предложението на БСП относно главния прокурор.

"Това, което предложихме, е реформа не по отношение на личността, а по отношение на фигурата. Предложихме две неща - промяна в чл. 139 от Закона за съдебната власт, защото той разширява компетенциите на главния прокурор извън определените от Конституцията. На второ място - възможност за обжалване на откази за образуване на досъдебни производства, когато са по сигнали за главния прокурор", подчерта Попов.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 месеца

Създава се хаос в държавата, който след години, ще трябва, с усилие, да се поправя. Който ще ни струва скъпо.

4

Анонимен

преди 5 месеца

Само Лустрация щеше да помогне на България да се отърве от хората причинили 3 фалита на държавата за първите 15 след 1989г. БСП фалираха 3 пъти България по онова време. Един щ. долар беше стигнал точно 3 000 лева, а заплатите бяха 5 щ. долара. За една нощ хората загубиха спестяванията си от един човешки живот и с парите събира от родителите им цял живот- на другата сутрин се оказа, че могат да си купят 1 телевизор или 1 хладилник. Но магазините бяха празни. Чудовищната хиипер инфлация от БСП.

3

МАФИЯТА БСП УБИВА

преди 5 месеца

КАКВО ДИРЯТ ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ НА МАСАТА НА ПРЕГОВОРИ, ТАМ ВИДЯХМЕ И РУМЕН ГЕЧЕВ ДОКАРАЛ БГ ДО 1.8ДЛ МИН ЗАПЛАТА А СРЕДНА 3/5 ДЛ- НАЛИ ТЕ СЪСИПАХА БГ,НАЛИ СА СТАТУКВО- ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ИНЖЕНЕРИНГ И МИЛИОНИТЕ НА ЧЕРЕПИТЕ НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ. ГЛАДНИТЕ ТЪЛПИ ДА ЩЕ ГИ ОТВЕЯТ.