Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Експертните разговори за съставяне на правителство започват на 23 ноември. Първата тема е Енергетика, съобщи  БТА ато се позова на участници в разговорите.

Според предварителния график, са предвидени по две срещи на ден - от 10.00 ч. и от 15.00 ч.

В експертните групи за изработване на програма на правителство ще участват по трима души от всяка страна, информира по-рано днес във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова след поредна среща с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Oще по темата

Групите ще са 18, по теми: Енергетика, Икономика, Транспорт, Правосъдие, Здравеопазване, Образование, Електронно правителство, Земеделие, Вътрешна сигурност, Екология, Регионално развитие, Култура, Труд и Социални грижи, Туризъм, Национална сигурност, Спорт, Финанси и Международни отношения.

Преди дни от първата политическа сила обявиха своите предложения за проектокабинета - Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър.

На този етап не се обсъждали имена на министри, първо ще се разговаря по приоритети, казаха днес за БТА от "Продължаваме промяната".

От "Демократична България" също заявиха, че конкретни имена за министри от тяхната коалиция до момента не са били дискутирани.

В публичното пространство вече се завъртяха имена на бъдещи министри - например на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за правосъден министър, както и на Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на Народното събрание.

Във вторник след разговори с представители на "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България", Кирил Петков каза, че всяка една от политическите сили ще даде своите най-добри специалисти по политиките, те ще бъдат обсъдени на съвместни срещи между всички участници, а не на отделни. Целта е накрая да излезем с обща управленска програма, обясни той.

Петков каза, че срещите ще бъдат излъчвани онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

нн

преди 2 години

ПП се появиха в политиката от нищото. ИТН са същите. Кризата започна от Президента и БСП преди година и скоро няма да утихне. Избраниците им нямат политически опит и знания за тези неща. Този път Правителство ще съставят, но трябва да се учат в движение. Тези хора ще коват закони, ще управляват кризите, ще ни водят към по-добро. Огромни съмнения, че ще се справят и ще успеят. Политическата криза скоро няма да бъде овладяна, и с Праветелство ще я има.

161

Време за промяна

преди 2 години

Този път ще трябва да направят правителство. Стига избори, време е за работа.

160

анонимен

преди 2 години

Христо Иванов е експерт?! Боже пази България!

fallback