"Продължаваме промяната" спечели парламентарните и вече започна преговори за управление с БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ". Какво ги обединява и в каква посока се движат преговорите?

"Преговорите се движат много прозрачно за всички. Когато има среща, излиза се на брифинг и се съобщава, че се върви в посока редовен кабинет. Обединение по конкретни политики. България се намира в икономическа, здравна и политическа криза. Служебният кабинет е с вързани ръце, защото няма работещ парламент. Ключово е да има работещ парламент и редовен кабинет", заяви лидерът на "Волт" и мандатоносител Настимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той подчерта, че изборите все още не са свършили, като по думите му е от ключово значение хората да излязат да гласуват тази неделя на балотажа и да подкрепят действащия президент Румен Радев.

"Тук имаме битка на модела - кой какво олицетворява. Радев олицетворява протестите. Кандидатът на ГЕРБ и ДПС олицетворява модела, срещу който протестираха 70% от българите", настоя лидерът на "Волт" в студиото на "България сутрин".

Ананиев посочи още, че партиите трябва да намерят нещата, които ги обединяват, след което да сключат детайлно споразумение. Искаме да има детайлност, за да може хората и партиите да знаят какво да очакват, отбеляза той.

"Кирил Петков и Асен Василев показаха много нередности. Хората очакват, че когато някой бъде хванат да изнася милиони в сакове, той ще понесе отговорност. Специализираната прокуратура трябва да се махне, това звено е ненужно", коментира още Ананиев.

Все още не са коментирани конкретни имена за Министерския съвет, но от "Продължаваме промяната" номинират Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър. Това обаче не са "червени линии" и от "Продължаваме промяната" са склонни да отстъпят, уточни Ананиев.

Той коментира и темата за Северна Македония и я определи сред ключовите теми на външната ни политика. Той бе категоричен, че тази тема ще бъде обсъждана в коалиционния формат.

"Искаме РСМ да е част от ЕС, но не с цената на големи компромиси. Имаме споразумение, което от тях не се спазва, но и там има динамика. Македонците като гласуваха срещу Заев, те казаха: Искаме да сме в ЕС, да сме с България в ЕС, очевидно вие не се справяте с тази задача. Ние искаме нормални добросъседски отношения. На Заев му беше вдигнат червен картон, македонците ще се смирят", изрази очакване Ананиев.

Коментари Напиши коментар

40

Solar Power

преди 8 месеца

До Тоя Киро: За макето космонавт също е обсъждано. Последно ... ще лети !!! Само ,че с чинията от Бузлуджа и с пилот льотчика мистър Радев :)

39

Solar Power

преди 8 месеца

До Ончо: ГЕРБ отдавна си заминаха още месец май. Ти какво получи ? Аз получих 10% инфлация, високи цени на ток,бензин,газ, икономическа криза, пълни болници, топ 1 по смъртност в ЕС и топ 2 в света ! Браво :)

38

Боил

преди 8 месеца

До Настя Разбирам, че дойш този индивид и всички од ПП