Снимка: БГНЕС
fallback

Конституционният съд няма да изслуша Кирил Петков по казуса с двойното му гражданство. Магистратите са приели доказателства по образуваното дело, но днес няма да излязат с решение, а ще коментират и приемат документи, свързани със случая.

Според конституционните съдии като заинтересовани страни могат да бъдат конституирани само действащ народен представител или действащ президент или вицепрезидент. И то при определени хипотези, предаде БНР.

Отхвърлено е било и искането на Петков по делото за гражданството му да се изиска становище от експерт по международно публично право.

Oще по темата
Приети са били поредица от документи, сред които и удостоверението от Канада, което е посочено, че Кирил Петков не се счита за неин гражданин от 20 август тази година.

На сайта на Конституционния съд е публикувана и собственоръчно попълнената му декларация от 10 май, в която декларира, че няма друго, освен българско гражданство.

Съдът няма срок, в който да обяви решението си, но очакванията са това да стане преди изборите на 14 ноември.

КС беше сезиран от 55 народни представители от ГЕРБ от 46-ото Народно събрание с искане за установяване на противоконституционност на указа на президента Румен Радев от 10 май в частта, свързана с назначаването на Петков за министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

Сата НАТО

преди 2 години

Последните предложения на Кирил Петков бяха: 1. Вецове на Дунава (денивелацията между Видин и Силистра е 15 м, обаче имало едни много скъпи, но много хубави турбини за целта... 2. Производство на торове от пушека на Мариците. Имало едни много скъпи, но много хубави устройства, които го правят. Аз доколкото знам, в пушека има основно въглерод и сяра, а тези неща растенията не ги ядат.

117

анонимна

преди 2 години

Що така бе,Кирчо?Що така бе,мамино?Май не успя да очароваш с гелосания си перчем и холивудска усмивка конституционните съдии?Там са интелигентни хора,не са кухоглавите мадами,които кълват на приказките на всеки що годе симпатяга.Не ти дадоха дума да ги омайваш.Май опасният ти чар започва да издиша.Иначе ти се привиждат 30% подкрепа на изборите.Пак мечтаеш!Ще се наложи да се задоволиш само с 10%,които пак са ти много,защото си един дребен лъжльо.

116

Инженерка:

преди 2 години

Интуицията ми подсказва: Този хитрец Кирил Петков ще бъде отсвирен подобаващо от избирателите и да се прибере в заниманията на бизнеса си и да не си мечтае за Парламент и Министерски съвет

fallback