fallback

Президентът Румен Радев обяви състава на новия служебен кабинет, а в него не фигурират двама от най-популярните министри - Кирил Петков и Асен Василев. Защо отсъстват те от новия състав на служебното правителство?

Кирил Петков призна, че се е опитвал да получи "пълно доверие" от ПП "Екогласност" – един от участниците в "БСП за България". Тези хора открито ни лъгаха през цялото време в очите, че нямат намерение да правят партия, а всъщност се оказа, че са искали да купят част от БСП. Това заяви депутатът от "БСП за България" в 46-ото НС Иван Иванов в предаването "Денят ON AIR".

Oще по темата
Иванов се позова на изявление на председателя "Екогласност" Емил Георгиев, според когото Кирил Петков и Асен Василев са предложили да му вземат партията срещу водачески места и осигурено финансиране.

Според Иван Иванов това е опит да се разбие лявата коалиция.

Депутатът от 46-ия парламент определи опитът на Кирил Петков като "доста непочтен" и пълна противоположност на всички направени заявки за почтеност през последните четири месеца.

"Мисля, че днешното изявление на Петков е откровено признание за политическо търгачество и търговия с влияние – когато е бил икономически министър", изтъкна депутатът.

По думите му опитът на Кирил Петков е сравним с "500 К"-скандала между Татяна Дончева и групата на "Има такъв народ" и Иванов призова Специализираната прокуратура да се самосезира по случая.

"Поставя тъмен отпечатък върху целия политически живот на страната. Живеехме в лъжа. Тези хора открито ни лъгаха през цялото време в очите, че нямат намерение да правят партия, а всъщност се оказва, че са искали да купят част от БСП", подчерта социалистът.

Той посочи, че очаква президентът Румен Радев да се разграничи от бъдещия проект на двамата бивши министри.

"Най-логичното е да излезе и да каже "Нямам нищо общо с тях; не ги искам; излъгаха моето доверие; дадох им да управляват четири месеца, а зад гърба ми са строили партия". Това е най-логичното, защото все пак тези хора бяха назначени от него", настоя Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Мутрите и те опитаха да купят ИТН с по 500k...

18

Време за промяна

преди 2 години

Не трябва да ги приказва такива Иван Иванов. С такива приказки вреди на БСП, а на ГЕРБ помага.

17

Анонимен

преди 2 години

До Алекс Дано не се окаже, че тоя продукт е бомба със закъснител...

fallback