Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Шансовете за правителство с третия мандат са добри и нашата идея е да покажем как трябва да се направи това - максимално публично и ясно", заяви пред БНР Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Oще по темата

По думите му, за да оцелее едно правителство на малцинството, трябва да се състави от партиите на промяната плюс най-добрата част от служебното правителство.

"Ще водим политически разговори как да се направи, какво да се направи. Срок - минимален, минимални неща, които трябва да се направят от правителството и от парламента, защото ние сме в една много сериозна криза. Да дадем възможност на хората да дишат и живеят спокойно и едновременно да започнем да оправяме бардаците, които сътвориха Борисов и компания", каза той.  

"Явно с "Има такъв народ" тепърва ще трябва да говорим още много. С експертите им нямаме проблем, именно на експертно ниво ние искаме едно и също. На политическо ниво трябва да водим разговори на високо ниво", посочи Хаджигенов и подчерта, че на този етап не искат разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов.


"След като президентът връчи третия мандат обаче - на секундата. И с ДПС трябва да се говори - независимо дали ни харесва, както и с БСП, но не е така с ГЕРБ. С партията на диктатора не правим нищо, освен да ги ликвидираме лека-полека", уточни той.

Хаджигенов беше категоричен, че конституционно мнозинство не е възможно без гласовете на ДПС.

"Ако цената да махнем Иван Гешев е да говорим с ДПС, ще говорим с тях. Това няма да са преговори, а разговори и то прозрачни - пред медиите", каза той.

"Изслушването на Гешев в правната комисия трябваше да се случи, било то и в този безобразен вид, защото трябваше да чуем как два часа той повтаря: "Не знам, от мен не зависи нищо". Главният прокурор лъже!", заяви Николай Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Анонимен

преди 2 години

Готов е да се жертва и да стане премиер!Гладна кокошка просо сънува!

149

Анонимен

преди 2 години

Ликвидатора на протеста. Отровното трио спихнаха протеста. Ако нещо изобщо могат да ликвидират, това е жалката си партийна, където са една талига народ. :D

148

Сата НАТО

преди 2 години

Гешев е престъпник, а Прокуратурата е ОПГ. Г-н Николай Хаджигенов ъ съвсем прав, че в основата на всичко е кривият модел на правосъдието у нас. Нищо не гарантира обективността и безпристрастността на съдебната система, част от която е безконтролната и безотговорна пред никого прокуратура. Благодарение на партиите на протеста, този проблем влезе и беше доказан в НС.

fallback