Снимка: БГНЕС

Бившият спортен министър Красен Кралев осъди поредните грозни сцени по време на баража между ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Феновете на домакините прекъснаха мача за 20 минути, след като нахлуха на терена. Кралев заяви, че още в първите дни на новото Народно събрание ще внесе проектозакон за футболното хулиганство.

"Законът за борба със спортното хулиганство е належащ. Повече не може да се чака нито ден! Деца гледаха как в продължение на 20 минути футболисти и полицаи са налагани от развилнели се “фенове”. 20 минути, полицията беше безсилна в опита си да въдвори ред при настаналите батални сцени на баража между ЦСКА и ЦСКА 1948...

Деца гледаха как се трошат тв камери, седалки, видяха кръв, видяха линейки да изнасят ранени хора, видяха арести. Само преди месец майка с дете бе бита на трибуните. Други пък се замеряха с всевъзможни предмети и пиротехника, раняваха се и пак продължаваха. Трети слизаха на пистата и на терена, и забавиха началото на с мача с 13 минути а нямаше кой да ги спре. Срам! Това не е начина.

Още в първия ден на 50то Народно събрание, двамата, с колегата Маноил Манев, ще внесем отново проекта за закон, който внесохме в предишния парламент. Няма да чакаме нито ден повече", написа той в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase