Снимка: БГНЕС
fallback

Следкато талибаните взеха контрола в Афганистан, се засилва и опасността от бежанска вълна. Страната ни има готовност за изпращане на техника и хора по границата за справяне с евентуален мигрантски натиск. "Трябват обаче четири милиона лева, които военното министерство няма", каза пред Нова тв военният министър Георги Панайотов.

Oще по темата

"Очаква се мигрантски натиск на българската граница и ние се подготвяме за това. Вчера имахме координационна среща с участие на всички институти и министерства, агенции, които имат касателство по този въпрос. Ще трябва да се взимат допълнителни мерки. Освен тези, които са разписани по действащите планове, за да можем да сме сигурни, че българската територия ще бъде запазена", заяви Георги Панайотов.

"Министерството на отбраната има готовност, но не разполага с финансовите ресурси, не са предвидени такива финансови ресурси в бюджета и за да се реализира, за да бъде проведена тази операция по разполагане на военнослужещата техника по българската граница, на нас ще ни трябват средства", каза Панайотов.

"Разчетите са, че за един месец при максимално участие, на тази бройка, която споменах – т.е 1050 военнослужещи и 145 единици бойна техника, ще ни трябват около четири милиона и двеста хиляди лева", обясни военният министър.

Същевременно той обясни, че над 500 военни са участвали до момента в гасенето на пожари в страната. Скоро се очаква да имаме още един самолет, който да може да участва в гасенето

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

1

преди 2 години

До предложение,е и,какво ще стане,като видиш някой брадатафганистанец,ще се нас..е..ре..ш,от страх,пред компа сте много смели,ти да не си от прайда на питриот-джамбаз

73

предложение

преди 2 години

славчу да направи кастинг за доброволци за граничари .

72

Анонимен

преди 2 години

"Трябват обаче четири милиона лева, които военното министерство няма" -- най-вероятно няма да ги има, защото няма да има актуализация, герб отказват да гласуват, техният бойко ходи по сватби неканен и бръщолеви там глюпости. Типично за национален предател. Ще трябва да се намерят парите оттам откъдето досега България не си търси дължимото. Ако герб са откраднали половин милиард, България ще трябва да си ги търси, а не да го гледа как играе хоро.

fallback