Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Въобще няма да има обсъждане и гласуване на проектокабинета на "Има такъв народ" в пленарната зала, заяви пред БГНЕС председателят на парламента и депутат от партията Ива Митева.

"Пламен Николов подаде заявление, че си оттегля съгласието да бъде издигнат за кандидат-премиер и да участва в процедурата по избора. Написал е такова заявление до мен като председател на парламента в 16.00 часа днес, включително и до президента на републиката, тъй като има указ", обясни Митева възникналия конституционен казус и допълни:

Oще по темата
"За да може да продължи процедурата, да се върти рулетката и президентът да възложи на следващите проучвателен мандат, трябва процедурата в парламента да е завършена. Тъй като вече нямаме кандидат за премиер, няма какво да гласуваме в парламента".

Според нея оттеглянето на Пламен Николова като кандидат за премиер "отваря пътя" на следващата политическа сила, която ще получи проучвателен мандат.

"Като нямаме премиер и той се е оттеглил, не може да бъде заменен, на практика отпада необходимостта това да бъде обсъждано в парламента, няма кого да гласуваме", коментира още председателят на 46-ото НС.

Решението на Николов идва след изявлението на лидера на партията Слави Трифонов, провокирано от отказа на останалите протестни партии да подкрепят проектокабинета на ИТН.

"Когато вие не искате да сте кандидат-премиер, никой не може да ви избере насила", обясни още Митева.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

255

до българин

преди 2 години

другарю спецялист без диплома, бихте ли ми припомнили колко вида транзистори има и дали всичките различни видове имат едни и същи признаци когато са повредени или здрави? За деплешън мод мосфетс чували ли сте и как се познава дали работи, ммМММ?

254

Анонимен

преди 2 години

272 ИТН сама се унищожи, изчегърта, защото бе заета с твърде много злоба, злъч и изчегъртване на ГЕРБ, една европейска партия, членка на ЕНП, без да предлагат реална алтернатива. В същото време, Радев"вършееше"и вилнее в държавата, чрез марионетките си в служебното му правителство. Слави ръкоплясщаше на фигуранта и руски слуга, както и на Рашков. Следва обаченово предателство, този път, от Радев, в който ИТН виждали идеалът за президент. Ако спечели втори мандат, недей Боже, ИТНще бъдат заличени

253

Анонимен

преди 2 години

"Тука има, тука нема"?! Обърнахте държавата на панаир. Жалко, че пропиляхте толкова пари за заплати, на некадърниците ви в парламента, нищоправещи, машинно гласуване и върнахте България в развитието й. Лишихте я от пропуснати ползи.

fallback